Välkommen till Casa del Sale vid Toscanas kust


Förstasidan Arrangemang Prislista   Kursgården i Moricci
Ett härligt hus beläget 1,5 kilometer från stranden i Marina di Pietrasanta vid Medelhavet, beläget 35 km från Pisa flygplats. Detta är en perfekt utgångspunkt för er som vill uppleva Toscana. Nära till bland annat: Pisa, Florens, Volterra, San Gimignano, Lucca och Cinque Terre. Mat/Vin, Konst/Kultur, Spa/Rehab samt Golf är bara en bråkdel av vad området erbjuder.
Huset ligger i ett lugnt läge med utsikt upp mot den historiska staden Pietrasanta, känt centra för skulptörer sedan Michelangelos dagar.
Idag internationellt centra för konst. I bakgrunden har man bergskedjan Appeninerna med sina vita toppar av marmor och dramatiska struktur. En stad som lever med sin historia och nutid.

Casa del Sale kan hyras för eget boende hela eller delar av huset. Upp till nio sängpaltser finns i huset och sex sängplatser finns i intilliggande annex.
När ni kommer till Casa del Sale finns det alltid någon spumante till er i köket och kan vila ut på terrassen Ni blir sedan visad huset och introducerad i omgivningen.
Casa del Sale anordnar dessutom populära skräddarsydda rundturer i Toscana för enskilda och grupper.
Även reseplanering inför konferenser och jubileumsfester samt möjligheter till kurser.
Mycket goda inköpsmöjligheter för er som älskar italiensk mat och ett stort kök med möjligheter att tillreda era rätter. Det finns köpcentrum, post, bank, restauranger, caféer och pizzerior 
Längs med havet finns fina cykelvägar. Här ligger även flera nattklubbar, disco, pubar och barer.
Vi har områdets största och bästa supermarket Esselunga endast 5 min med bil från huset.
Marknader
Marina di Pietrasanta har en stor välbesökt marknad varje lördag förmiddag Där hittar ni allt från mode, husgeråd och läckerheter för gommen. Områdets bästa marknad och mest förnäma hittar man i den mondäna grannorten
Forte dei Marmi.
Om ni kommer tidigt så kan verkliga fynd göras från modehusen i Italien. Marknaden äger rum på förmiddagar onsdagar, sommartid även söndagar.

Vårt moderna sjukhus ligger i närheten, 3 min med bil.

Golf
Versilia Golf Club, en utomordentligt trevlig golfbana med 18 hål har vi ca 15 min med bil från huset. En mindre golfbana finns 5 min från huset. Golfbanorna har öppet året om.

Casa del Sale har mångårigt samarbete med de bästa lokala vin/olivgårdarna.
Ni möts av en gästfrihet på våra gårdar som aldrig en allmän turistresa kan ge.

Spännande utflykter i det pastorala toskanska landskapet samt förstå "livet" bakom oliv&vin tillverkning.


Det är lätt att hitta billiga flygbiljetter till Toscana
Hur kommer man hit från Scandinavien?
Prisvärda flyg från Skandinavien går till aeroporto di Pisa.
Titta in på Ryanair, Norwegian, SAS för bästa flygpris till Pisa. Via Milano Malpensa EasyJet samt SAS. Via Rom Ryanair, EasyJet, SAS. Via Florens Flygplats Vueling
Tåg från Rom och Milano till Viareggio eller Pietrasanta.

Flygplatsen ligger cirka 35 kilometer från Casa del Sale. Regionalbuss finns från flygplats till Marina di Pietrasanta och, givetvis, hyrbilsalternativet.
För er som vill göra en miljöinsats och ta tåg ligger Pietrasanta på 
stambanan vilket gör en resa från Skandinavien enkel. Rom och Milano ligger cirka tre fyra timmar från Pietrasanta med tåg.
Både milanotåget som tåget från Rom ger en härlig landskapsupplevelse som verkligen är värd biljettpriset. En god idé är att stanna någon dag i dessa metropoler och känna pulsen av dessa italienska storstäder.
Behöver ni hjälp med boende så hjälper vi er givetvis gärna med tips.

Huset har fritt WiFi med skandinavisk live/demand TV via VPN-tjänst och internationella TV-kanaler via satellit.

En liten film om Casa del Sale i sin vintersömn 20 februari 2016


Vi svarar alltid på alla brev inom 24 timmar oftast inom någon timme . Har ni inte fått svar via nedanstående e-postformulär* inom denna tidsperiod använd vanlig e-post till: kurser@tuscansun.net

*Vissa internetsystem på företag/organisationer blockerar e-post denna väg fastän ni får bekräftelse på att sänding skett.

 

Ni som vill uppleva det pastorala Toscana och Pisas sköna kullar är välkommen att titta in på vår kursgård I Moricci:
Kurser på I Moricci 2019

25 maj – 1 juni 2019
Vår akvarellkurs är inte bara en kurs i akvarellmålning, utan vi vill erbjuda er en härlig upplevelse av Toscana både kulturellt och för er själ.Kursen leds av konstnär Erik Lundgren, Lund, med
mångårig erfarenhet som lärare i akvarellmålning och kursen är lämpad för såväl nybörjare som fortsättare.
Läs mer
1 juni - 8 juni 2019
Carina Tunner har hållit yogaklasser sedan 2007 i klassisk Hathayoga, Yinyoga och Restorative och anpassar sina klasser efter elevernas förutsättningar och behov.
Läs mer
8 juni – 15 juni 2019
Syftet med kursen är att hjälpa dig komma igång med ditt diktande eller, om du redan skriver poesi, att ge dig nya infallsvinklar och feedback på det skrivna.
Du får inblick i poesins grundläggande uttrycksmedel samtidigt som din fantasi stimuleras av den unika Toscanska miljön.
Läs mer
8 juni – 15 juni 2019
Ni kommer att med vår handledare laga typisk italiensk husmanskost ”Casalinga” med fyra-rätters menyer från några av Italiens regioner, sammanlagt lagar ni mat under 5 dagar.
Vi kommer under veckan även att göra en utflykt till en vingård och till en Frantoio där man pressar äkta ekologisk olivolja.
Läs mer
8 juni – 15 juni 2019
Kursen handlar om vardagsitalienska med inriktning på mat, som vår italienska lärare Laura Polidori förmedlar. Varje dag under den fria tiden mellan kl. 10.00 - 13.00 kommer ni att lära er kökets språk, samt lättare konversation på italienska.
Tänk att på egen hand kunna klara sig i Italien!
Läs mer
15 juni – 22 juni 2019
Toscanas kultur, väder och natur bjuder på många intressanta såväl tekniska som estetiskt utmaningar. 
Hur exakt betoningen landar beror mycket på intresset hos Er kursdeltagare.
Kursen omfattar dagliga praktiska övningar såväl som teoretiska avsnitt.
Läs mer
22 juni - 29 juni 2019
Välkommen att tillbringa en oförglömlig vecka i prosaskrivandets tecken med mig! Under veckan kommer vi att göra en ”skrivresa” i fem etapper, i slutet av veckan kommer alla att ha gjort sin egen skrivresa.
Vi kommer att ha föreläsning och prat och små övningar under gemensamma pass på förmiddagarna, på eftermiddagarna blir det skrivtid och på kvällarna mat och umgänge och prat. Kom med och upplev något unikt i en unik, sagolik miljö!
Läs mer
24 augusti – 31 augusti 2019
Vår akvarellkurs är inte bara en kurs i akvarellmålning, utan vi vill erbjuda er en härlig upplevelse av Toscana både kulturellt och för er själ.Kursen leds av konstnär Erik Lundgren, Lund, med
mångårig erfarenhet som lärare i akvarellmålning och kursen är lämpad för såväl nybörjare som fortsättare.
Läs mer
31 augusti – 7 september 2019
Syftet med kursen är att hjälpa dig komma igång med ditt skrivande eller om du redan skriver ge dig nya infallsvinklar och feedback. Du lär dig tekniken och hantverket bakom skrivandets konst samtidigt som du låter din fantasi och inlevelse flöda.
Läs mer
7 september - 14 september 2019
Upplev en vecka där inre och yttre välbefinnande kommer att vara i fokus. Yogakursen passar både van som ovan utövare.
Lektionerna kommer ha varierat innehåll av fysiska övningar, andningsövningar och meditation. 
Ni kommer att få massage av Ann-Charlotte i ett av gårdens harmoniska rum där ni får möjlighet att koppla av till avslappnande musik och bara låta er skämmas bort när ni masseras av professionella händer.
Läs mer
14 september – 21 september 2019
Varje person bär med sig möjligheter att förändra, Mindfulness är en metod som hjälper dig på vägen till en för dig bättre vardag. Om mindfulness erbjuder dig en väg till ökad livskvalitet och ökad energi så ger dig matkursen utlopp för din kreativitet och ökat välbefinnande för både kropp och själ. Därför har vi valt att kombinera dessa två teman till en kurs.
Läs mer
21 september – 28 september 2019
Under våra måleristudier fokuserar vi på de pittoreska omgivningarna, exeriörer såväl som interiörer.
Naturligtvis går vi igenom grundläggande teknik och materiallära samt enkel färglära. Volym, ljus och skugga ingår som naturliga delar i kursen.Vid genomgångar och gemensamma samtal utbyter vi erfarenheter och tar upp måleriska problem till belysning.
Läs mer
28 september – 5 oktober 2019
Matlagningskursen äger rum i det stora och rustika köket som domineras av det stora typiskt toskanska matbordet.
Ni kommer att med vår handledare Eva laga typisk italiensk husmanskost med fyra-rätters menyer från Italiens regioner, sammanlagt lagar ni mat under 5 dagar. Vi gör dagliga utflykter till smultronställen i vår del av Toscana.
Läs mer
5 oktober – 12 oktober 2019
Matlagningskursen äger rum i det stora och rustika köket som domineras av det stora typiskt toskanska matbordet.
Ni kommer att med vår handledare Eva laga typisk italiensk husmanskost med fyra-rätters menyer från Italiens regioner, sammanlagt lagar ni mat under 5 dagar. Vi gör dagliga utflykter till smultronställen i vår del av Toscana.
Läs mer

Resevillkor

Anmälan gör du via e-mail: kurser@tuscansun.net
Inom några dagar kommer en skriftlig bekräftelse via mail. Anmälningsavgiften är: 300 € (summan avräknas vid slutlikviden) och sätts in på svenskt bankgiro, vilket meddelas i samband med anmälningsbekräftelsen.

När anmälningsavgiften har erlagts inom 10 dagar har man bekräftat avtalet samt att ni tagit del av de allmänna och särskilda resevillkoren som gäller för denna kurs. Resterande kursavgift betalas på plats i Euro.

Pass, visum, vaccinering och försäkring
Se till att ha fullgott försäkringsskydd för utlandsvistelse inför bokning av resa.
Se även efter att ha en fullgod reseförsäkring i hemförsäkringen. Gällande sjukdom ska ni ha med er Försäkringskassans kort för utlandsvistelse inom europeiska unionen.
Resenären är personligen ansvarig för ha giltigt pass, uppmärksamma att vissa länder kräver att passet skall vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst.
Till resmål utanför Norden krävs giltigt pass eller nationellt ID-kort.
Även när man färdas inom Schengenområdet, det är endast pass eller det nationella ID-kortet som kan styrka din nationalitet. Körkort visar ej på nationalitet och är därför ej giltigt som legitimation.
För icke EU-medborgare kan särskilda bestämmelser gälla.

Program
Program och annan information skickas ut en månad före kursstart och innehåller för kursen viktig information.

Särskilda önskemål
Särskilda önskemål angående specialkost och rumsplacering anges vid bokningstillfället.Vi kan i möjligaste mån tillgodose önskemålen, men inte garantera att de kan uppfyllas till fullo.

Inställd kurs
Vi ställer inte in kurser, har vi beslutat oss för en kurs så genomförs den.
Dock finns orsaker som ligger utanför vår kontroll exempelvis force majeure, omständigheterna som innefattar naturkatastrofer, ex. översvämning, jordbävning och vulkanutbrott, krig, krigsliknande händelser, inbördeskrig, revolution eller uppror eller på grund av myndighets åtgärd, strejk, lockout, blockad.
Vi kan ställa in kurs om läraren blir akut sjuk. Vi kommer givetvis att göra vårt bästa för att finna en kompetent ersättare för vederbörande, men sker insjuknandet dagar innan kurstart så finns risk att vi ej kan få tillgång till en ny lärare.
I så fall finns det då möjlighet att ändå bo på kursgården med helpension till reducerat pris. (exkl. kursavgift) eller ha kursen tillgodo.

Utflykter/exkursioner kan erbjudas så att ni då kan få möjlighet att själv inspireras av denna fantastiska miljö.

Väljer du inte detta alternativ kommer det inbetalade beloppet att återbetalas i sin helhet